lördag 9 januari 2010

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg den här!

Dumma Hjalmar!

Gå in på http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_840.jpg

Hade velat ta med mig alla valparna hem

nej det hade blivit väldigt jobbigt! Men fy va söta, hade inte haft något emot att åka dit och leka med dem någon timme varje dag! Men det är väldigt fascinerande att de redan som 6-7 veckor har så väldigt tydliga personligheter! Tyvärr blev det inga bilder...

Ska åka och titta på valpar idag!

Vår boxer Cooper har blivit storebror, så idag ska vi åka och titta på små boxervalpar. Ska bli så kul! Bara man inte åker hem med en till.... Vill ju men det räcker gott och väl med de två vi redan har! Men drömma får man ju göra, eller hur!

Jag ska betäcka min häst vad ska jag tänka på?

Fick ett brev som löd;
"Hej jag har en islandshäst som jag tänker ta föl på i år men jag funderar att
korsa henne med någon lite större häst, vill gärna ha lite tips, och
kanske lite fakta om sprutor och sånt som fölet behöver? allt uppskattas :)"

Det är många i vårt avlånga land som tycker det är upprörande när människor vill korsa islandshästen med en annan ras eftersom Islandshästförbundet arbetar för renrasig avel, men nog med moralkakor, jag har träffat flertalet korsningar som har varit väldigt trevliga! Det är trots allt din häst som du gör vad du vill med :-)

Du vill betäcka henne med någon större häst skriver du. Då får jag förutsätta att du vill komma över ponnymåttet på 1,48 m. Vill du fortfarande ha en ponny i ungefär samma storlek är connemara och new foret väldigt trevliga raser som är i ungefär samma storlek och kroppstyp. Skulle du vilja ha en lite ädlare modell (ifall ditt sto är åt det kraftiga hållet) finns ju även welsh ponnyn men Welsh Cob är ofta lite grövre. Både Connemara (upp till ca 1,50-1,55 m) och Welsh Cob (upp till 1,55-1,6 m) blir relativt stora. Inom stor häst raser är halvblodet det vanligaste och de är ofta bra i temperamentet. För en ädlare version finns fullblodet och araben.
Vad är dina planer med avkomman? Är det hoppning skulle jag välja halvblod eller fullblod, är det dressyr skulle jag välja halvblodet och är det hobbyridning skulle jag gå på temperamentet.

Enklast är det att tänka så här, om mitt sto är grovt väljer jag en ädlare hingst, har jag ett sto som har korta ben eller låg mankhöjd, väljer jag en hingst med långa ben eller högre mankhöjd. Är mitt sto lite nervig i temperamentet, väljer jag en lugnare hingst. Är mitt sto brunt och jag betäcker med en brun hingst är oddsen väldigt höga att det blir en brun avkomma. Kanske vill du ha in lite färg?

Jag skulle leta runt efter en hingst som har ett trevligt temperament och beroende på hur erfaren ryttare du själv är kan man även fråga om man kan få provrida hingsten. Då kan du själv få känna hur denna hingst är att rida och hantera, så du vet vad du kan få i din avkomma.

Föl får sitt skydd mot olika virus via sin mammas råmjölk och bör inte vaccineras före fyra till sex månaders ålder. Först vid den tidpunkten kan ett föl börja bilda egna antikroppar vid vaccinering. Det är dock att rekommendera att stoet är ordentligt vaccinerat och många ger stona en spruta mot stelkramp sista dräktighetsmånaden, vilket ger fölet ett bra skydd. Det enda som kan vara viktigt är att ge en stelkrampsvaccination.

Lycka till med dina planer!

fredag 8 januari 2010

Ni måste se den här dödssöta åsneungen!

Är han inte underbar?!

Kan man ha det bättre?

Cooper älskar husses "Snug-Rug", den är så varm och go!
Världens bästa present måste jag säga att det var! Kristian älskar den för att den är så varm och har han den inte på sig ja då ligger hundarna eller katterna där!
Kan verkligen rekommendera www.coolstuff.se

Funderingar på att skaffa en chinchilla......


Vi har pratat ett tag om ifall vi skulle skaffa två chinchillor. Jag pendlar lite fram och tillbaka, jag vill - det vill jag, men samtidigt försöker jag vara klok och tänka efter samt ifrågasätta, har vi tid, plats etc. Jag vill inte förhasta mig!

Har alltid drömt om att ha en chinchilla men det blev bara kaniner, marsvin, fiskar och undulater under min uppväxt. Sedan blev jag allergisk mot marsvinen och efter det blev det bara fiskar och undulater ( + hästar så klart). Vi var i en zooaffär nyligen när vi såg att de hade en ensam chinchilla och Kristian har sedan dess pratat och sagt, men ska vi skaffa oss två chinchiillor? (Måste ha minst 2 enligt lag då de är flockdjur). Kristian vill ju gärna ha en pojke och en flicka så han kan avla (*haha* vad vill han inte avla på?).

Jag är bara orolig med katterna, hur kommer de reagera och hur kommer de stackars chinchillorna reagera på flera katter som springer runt och busar?
Hmmm.............

Vill du få fler besökare till din blogg eller hemsida?

Gå då in på denna länk! http://www.viraltrafik.se/?ryttarcoach

Det hela går ut på att bli medlem på Viraltrafik och sedan värva andra som blir medlemmar.
När man själv blir medlem, så måste man besöka sju andra sidor, varav sex är andra medlemmar (bloggare oftast). Den sista är en sponsorsida.

För varje sida du besöker, får du en kod som du ska ange, och när du har besökt alla sidor, så kan du bli medlem.

Det hela tar cirka 1 minut att göra.

När du själv sen värvar en medlem, så hamnar du i listan över den medlemens sex hemsidor som nästa medlem måste besöka.

Vad tycker ni om min nya blogg?

Nästan allt är överflyttat och min nya blogg har tagit form, vad tycker ni?
Känns så mycket bättre och allt har fungerat prickfritt! Plus att jag tycker i allafall att det har blivit fasiken så mycket snyggare!

torsdag 7 januari 2010

Känner mig väldigt trött och sliten - gå i ide?

eller det kanske beror på den sena timmen? Nä skämt osido tycker bara att allt är allmänt trist just nu! Det är för kallt att vara ute, det är för kallt, för mycket snö och för blåsigt att rida. Hästarna tycker det är astrist hela tiden, de står bara vid grindarna och väntar på att få komma in.
Man själv känner sig bara tjock och oattraktiv. Hu attaktiv är man med flera lager kläder? Plus att man är trött hela tiden! Mycket i skolan ha tenta nästa helg och inte känner jag för att plugga inte!
Stackars fåren som är ute, deras vatten fryser hela tiden så vi får gå dit med kokhett vatten flera ggr per dag


Hade varit rätt skönt att göra som björnarna och gå i ide! Tänl att få gå och lägga sig och sova och när man vaknar upp är det vår, vilken härlig dröm....

Har du inte sett den senaste Budweiserfilmen? Då måste du se!!!

Börjar bli så trött på detta väder!

Håller på att frysa ihjäl... Funderade på om jag skulle ta och motionera lite till mitt Wii men jag är så frusen och känner mig så hängig pga denna kyla att jag helst inte vill röra mig utan bara ta till vara på den lilla värme jag har....

Sadelbock inköpt!

Idag var vi iväg och köpte en sadelbock till butiken, de är så rackarns dyra sadelbockarna men vi lyckades hittas en från en nedlagd hästbutik, till ett hyfsat pris. Va kul det var att få prova alla sadlarna vi har hemma i butiken! *hihi*

tisdag 5 januari 2010

Min blodiga häst....

Alltså jag förstår inte hur Eddie kunde bli så blodig och varifrån allt blod kom ifrån. Talade med min pappa som sa att vi fick gå ut och kolla hagen i morgonbitti för att "säkra alla spår" men tyvärr snöar det ikväll.....

Jäkla hästar!
Såg dansgruppen Flawless när de sökte till Britains got talent 2009 och här är filmen från finalen.
Visst älskar jag dans men håll med om att dessa killar är något speciellt! De gör själ för namnet!!!


Min häst är alldeles blodig!!!!Tog in hästarna nu ikväll och när jag kommer in i ljuset så ser jag att min vita Eddie är helt blodig överallt!!!!!! Jag börjar direkt att undersöka honom och ungefär 60% av honom har blodfläckar, värst på vänster framben (som är helt rosarött) och under huvudet, mellan ganacherna, men har blod på båda sidor av kroppen, rumpa, man, hals etc. Jag hade blod över hela händerna. Kollade men han var inte halt. Vad fasiken kan han ha gjort??? Jag hittar inga sår någonstans utan blodet är enbart i den yttersta pälsen (tacksamt på vita hästar).
Kollade Týri som han går med och han har inte en blodfläck på hela sig, dock hade han ett litet jack i tandköttet men inte sjutton ska det bloda ner hela Eddie!!!
Vi tog då ficklamporna och gick ut och undersökte hagen, Kistian tänkte om det låg ett dött djur någonstans så hade Eddie kanske rullat sig i det men ingenting! Med den mängden blod Eddie hade på sig så är det konstigt att vi inte hittade en ända blodfläck i hela hagen!
Jag fattar ingenting!!! Har kollat de andra hästarna också och hagarna brevid men nada! Eltråden är vit så hade Eddie fastnat i den borde den varit av (men allt var helt) eller varit blodig....

Nu skulle göra vad som helst för att kunna prata med djur!!!

Dåliga bilder som inte visar så mycket som man själv kan se med blotta ögat men alltid något.....

söndag 3 januari 2010

Här kommer bilderna jag har pratat om och lovat er!

Här kommer bild på Ofeigur som för första gången står i en egen box, coolare kille får man leta efter, det var som han sa -Jag är en stor pojke nu, klart jag ska ha en egen box! (Sen att hans mamma står i boxen brevid är en annan femma) Fölisarna brukar ändå ha lite separationsångest första dygnet när de inser att de står själva men icke Ofeigur, han är som sagt världens coolaste kille. Jag menar det fanns ju massa mat i boxen som bara var min!

Fåren har jag ju också berättat om och deras nya box som är lite större. Utmed större delen av boxen har de ett foderbord så de kan stå att äta utan att behöva slåss om maten! Så här kommer en bild på några (matglada) lyckliga får!Till sist ville ju Draupnir också vara med, han är ju redan van nu med att stå i egen box men ville visa vilken fin och duktig kille han är!

Femgångshästarna var ännu bättre, vilken fart!!!!


Islandshästälskare vill ni se en supertölt?

Kolla då in denna filmen, visst är den underbar.....