fredag 30 april 2010

Häst simulator, en sådan här vill jag ha!

Bli dressyrstjärna på mekanisk häst Vill du träna Grand Prix-rörelser men har ingen häst som vill samma sak? Skaffa en interaktiv, mekanisk dressyrhäst som lär ryttare att rida dressyr på högsta nivå.
Enligt brittiska Horse and Hound är den nya simulatorn perfekt för den som vill lära sig rida som Anky van Grunsven. På den mekaniska hästen kan man träna rörelser som passage, piaff och piruetter.
Dressyrhästen är tillverkad av samma företag som gör mekaniska galopphästar, och visades i Australien i november 2008. Designern Bill Greenwood gillar sin nya skapelse:
- Den är så sofistikerad, den är nästan som en riktig häst, säger han till Horse and Hound.

Hästen har sensorer på flera ställen; i sidorna, så att ryttaren kan kontrollera rörelserna genom att använda sina ben, i sadeln för att känna av hur ryttaren använder och fördelar sin vikt, och i hästens huvud, nacke och mun för att mäta av ryttarens kontakt.

http://www.horseandhound.co.uk/news/397/275305.html

torsdag 29 april 2010

Fina blåmärken jag har!

Kristian tycker det ser ut som om någon har hällt en burk med blåbärssylt på mig och min mamma bara skrattade. Inte så snyggt direkt men hoppas det ska gå bort snart....
Är det konstigt att jag har så jäkla ont när jag sitter??!!!

tisdag 27 april 2010

Då har man trillat av för första gången på flera år....

Jag är ledsen att jag inte har skrivit på flera dagar men har haft lite otur. Trillade av en av våra pållar i söndags och slog mig som sjutton. Kan säga att ridbanan var hård som asfalt! Vill helst inte ha den närkontakten fler gånger!

Kunde i stort sett inte gå i söndags och hade så fruktansvärt ont. Igår började jag kunna gå och röra mig bättre men smärtan är kvar även om den inte är hälften av vad den var i söndags. Har jättesvårt att sitta och ligga kan jag bara göra på sidan, stå och gå är bäst men det kan jag bara göra i korta stunder för sedan har jag väldigt ont igen. Kanske ska ta och ringa läkaren imorn så de får titta på det ändå?
Är inte så imponerad av läkarvården idag och det känns som om de inte kan göra så mycket....
De senaste dagarna har alltså bara varit lite av en plåga så allt annat har fått ligga på is.