lördag 17 april 2010

Ny har Hördur kommit!

Verkar vara en jättetrevlig kille, lugn och fin. När han släpptes i hagen visade han prov på väldigt fina steg! Ska bli spännande vad vi kan göra av honom!

Imorn kommer en ny häst

Ska bli jättekul, det är en fin 10 årig valack som nu ska sättas i träning.
Mer info kommer imorn!

Finns det någon vackrare låt än denna? Tror inte det

fredag 16 april 2010

Rolig reklamfilm - det var länge sedan

Har hästen med sig bakbenen efter hindret?

Hittade detta träningstips på Helena Johnsson´s hemsida som jag tycker var riktigt bra!

"Är hästen på sina bakben efter hinder?. Gör en enkel koll om du har hästen i balans efter hinder genom att sätta upp ett hinder i början av långsidan och börja med 3 travbommar på kortsidan efter. Hoppa hindret i galopp och bryt av till trav med avsikten att hästen skall vara i bra balans över trav bommarna. Flytta sedan travbommarna in på långsidan så de kommer närmare hindret, ha som mål att kunna ha bommarna ca 20 m efter hindret. Sträva efter att få ett balanserat avbrott, där hästen bjuder framåt för skänkeln och är bärig över bommarna. Blir hästen hängande i din hand, stark och springig efter avbrottet så måste du vara tydligare med att den ska vara på sina bakben. En halt med ryggning eller att höja handen ordentligt precis i avbrottet kan vara lämpligt."

Lycka till!

torsdag 15 april 2010

Flera kurser och föreläsningar på gång!

Ni har väl koll på Örlingurs kursprogram? Massor med spännande kurser och aktiviteter för alla oavsett hästras, ålder, kön eller intresse! Kolla in www.orlingur.se

Exempel på aktiviteter;

Horsemanshipkurs med Ann Lindberg

Föreläsning om den lodräta sitsen

Hästmassagekurs

Långritt i Mälarhusen GRATIS

Tömkörningskurs

Gaedingakeppnikurs

och mycket mer!

onsdag 14 april 2010

Våga öka galoppen!

Ofta sitter man och arbetar sin häst i arbets eller samlad galopp, detta resulterar ofta att man inte riktigt klarar av att lösa en situation där man behöver ha en friskare tempo. Även starka heta hästar blir ofta mycket mer laddade och starka när ryttaren sitter och håller samt bromsar. För lite segare latare hästar kan detta bli en väckarklocka.

Träna på att öka galoppen, först och främst på långsidorna och rid i vanlig arbetsgalopp på kortsidorna. Fortsätt sedan att öka tempot rejält på långsidorna och minska lite på kortsidorna, vänd snett igenom och gör ett byte alternativt sakta av till trav och fatta ny galopp för att göra samma sak i det nya varvet.

Tänk på din sits, balansera upp hästen på yttersidan och även på inner vid behov (om din häst lägger sig i kurvorna). Var följsam i handen och känn att hästen är mellan skänkeln och handen.
Även om man ökar tempot betyder inte det att man ska släppa allt utan det är viktigt att kunna hålla ihop hästen ändå. Känner du att din häst blir för lång och att du tappar den så lägg in volter samt ryggningar.

Så ut och öka galoppen men tänk på; höga krav, korta stunder! Lycka till!

tisdag 13 april 2010

Råttan är död!

När jag hade kvällsfodrat, gissa vad jag såg ligga i halmen?
Råttan men nu är den död! Jipiee!
Troligen har Kristian kört över den när han körde ut gräsklipparen.
Jag är inte kristen men frasen "prisad vare herren" känns passande ;-)

Massa nytt under solen!

Veterinären var här igår och besiktigade två av hästarna som ska säljas samt vaccinerade de flesta. Står med veterinären i stallet, vad kommer då gående och går in i en av hästarnas boxar? Jo en RÅTTA!!!!!!! Blä! Så nu är jag nästan lite mörkrädd när jag är ute i stallet.

Var på fortsatt anställningsintervju igår och ska på en till förhoppningsvis på torsdag. Mycket spännande men vet inte riktigt vilket jag vill ha eftersom de skiljer sig så mycket..... Idag var jag inne på Manpower och gjorde deras Cambridge engelska test samt ekonomiassistenttestet vilket kändes helt okej men har nog gjort lite småmissar tror jag så här i efterhand...

Träningen av hästarna är i full gång och två nya hästar kommer troligen i slutet av veckan vilket är jättekul. Livet leker och jag måste verkligen säga hur tacksam jag är som får hålla på med detta!
Nu står brödet på jäsning, ska stoppa något i magen och sedan får jag gå ut för 4 hästar behöver tränas!

måndag 12 april 2010

Har hundarna det skönt i solen?

Eller har de det skönt i solen?

söndag 11 april 2010

Ridit min nya pålle för första gången idag!

Idag har jag ridit Katla eller Katten som hon kallas för första gången. Så himla mysig men hon är väldigt känslig för rörelser på ryggen samt för vikthjälperna. Just nu håller vi bara på och lär känna varandra så att jag vet vad hon gör om jag gör si eller så och hon ska veta hur jag funkar. Sedan ska vi förhoppningsvis börja synka varandra.

Rapport från nya ägaren


Eddie bor ju numera på Öland och titta vilken stor pojke han har blivit med sadel och träns på sig. Han har tom haft ryttare på ryggen nu en gång. Åh gullepojken, va tomt det är utan dig!