lördag 19 december 2009

Min sambo har världens sexigaste rumpa! Titta får du se!

Idag fick min sambo sina helskodda Sonnenreiter som han hade beställt. Har han inte världens snyggaste häck?
De var så sköna tyckte han, så han vägrar att ta av sig dem och jag är inte den som klagar eller hur hästtjejer ;-)

Längtar du till sommaren? Lyssna och njut!

Eftersom jag längtar så mycket till sommaren, ljuset och värmen kommer här en underbar låt som jag snubblade över och kände att jag bara var tvungen att dela med mig av! Kan faktiskt drömma mig bort några sekunder, jag älskar den och har den alltid i bilen!


Här kommer sommaren
Allt får liv igen
Här kommer sommaren
Den dyker upp som en gammal vän
Här kommer sommaren
Här kommer den, sommaren
Längtar till sommaren, värmen, grönt gräs och ljuset!

Fy farao vad trött jag blir på detta väder! Snökaos hela tiden och imorse sa de på nyheterna att ett nytt snöoväder är på gång in under julhelgen...
Känns så himla avlägset med sommaren och kan knappt tänka mig hur det ser ut med göna träd, högt gräs, solen som skiner och det är ljust hela kvällen eller värmen då man svettas i shorts och linne.
Någon mer som känner som jag?

Liten paus

Tar en liten paus med träningstipsen eftersom alla mina elever har ställt av sina hästar för vintervila, dessutom går det ju knappt att rida i detta snöoväder! *suck*

Skulle det dock vara så att det är flera som gärna vill ha träningstips, hör av er, så ska jag absolut lägga upp flera! Annars återkommer träningstipsen när vädret är bättre!

fredag 18 december 2009

Djurplågeri i Canal Digitals reklamfilm!

Har ni sett reklamfilmen för Canal Digital med racerbilarna och åsnan? Är det någon mer än jag som har reagerat på åsnans fruktansvärda hovar??? Hur fasiken kan man tillåta att det får visas på det sättet? Hade man inte kunnat fixa till dem innan man spelar in??? Skamligt!!!


FEI backar om Butta!

Det internationella ridsportförbundets styrelse beslutade på fredagen att den så kallade progressiva listan med ett mindre antal icke steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som godkändes på årsmötet i Köpenhamn, ska upp till omröstning ytterligare en gång.

Källa Ridsport

Snökaos! Kolla hur hög snön är!

Sommaren är så hög att det täcker den understa tråden och grinden!!!!


Vilket jävla väder!!! Hur har ni det?

Det blåser som sjutton och även om det har slutat snöa så ser det nästan ut som det gör det pga blåsten.
Att gå ut till hagen betyder snö upp till knäna eller till magarna på fölen. Så det fick bli täcken på pållarna idag.
Hovslagarn skulle ha komma idag strax innan 15 men jag ringde henne och sa att det går inte, finns ingen chans att någon kan komma hit eller komma härifrån idag.
Så ja jäkligt insnöade med andra ord, dessutom skulle vi på middag kl 18 ikväll men det kan vi garanterat också stryka tyvärr.....
Hur har ni det i vårt avlånga land? Har ni det lika illa som vi?

torsdag 17 december 2009

Magikern Keith Barry "Russian Roulette" - måste ses!


Fortsatt snökaos

Har fått skotta och dra upp 2 bilar idag, längre än några meter på vägen kom vi inte... Så vi är ordentligt insnöade!
Fölen blev hästarna skiträdda när vi släppte ut dem imorse, vad är detta??? Jäklar vad alla pållar rullade sig, det var så skönt! Fast de fick täcken på sig eftersom det blåser och är så jäkla kallt. Var tvungen att ta några foton!

onsdag 16 december 2009

Madonna köper hästgård

Superstjärnan Madonna, som tidigare blivit omskriven i hästvärlden efter att ha fallit av sin häst, investerar nu i en hästgård i Hamptons utanför New York, USA.
Enligt Horsetalk har Madonna köpt en hästgård på 30 hektar, med stall, ridhus och ridbanor. Det finns dock inget bostadshus på gården, som ska ha kostat strax under 10 miljoner dollar.

Källa: Tidningen Ridsport

Tempoväxlingar

Öva på att kunna reglera tempot hos din häst i alla gångarter. Tex koncentrera dig på att reglera galoppen hos hästen. Rid 3 språng lite mer framåt, 3 mer samlade, 3 framåt osv.
Tänk på att det ska vara en tydlig förändring!

Lycka till!

Julklappshandling och Snökaos

Igår var jag inne i Malmö och levererade först hundmat till kunder och sedan hämtade jag en begagnad sadel jag hade köpt, sedan bar det av till mobilia för att julklappshandla och hittade riktigt roliga klappar till alla, det är bara så synd att man inte är rik för jag älskar att köpa presenter till mina nära och kära!!!
För att inte tala om vilka perfekta klappar jag har köpt till min älskling! *hihi*
Tyvärr kan jag inte berätta vad jag har köpt eftersom det finns risk att "de berörda parterna" ser detta.
När vi skulle hem var det snökaos, fy farao vad det snöade i Malmö! Gick knappt att köra och det tog skitlång tid innan vi var hemma.
Idag mår jag som en klubbad säl och har legat och sovit nu i 2 timmar. Sedan blir det att ta sig i kragen och gå ut och mocka samt slå in klappar!

tisdag 15 december 2009

Häst såld för 8 169 620 svenska kr!!!!!!!!!!!!!

I helgen hölls den trettionde PSI-auktionen i tyska Ankum. 6-årige dressyrhingsten Diamonit blev dyrast under klubban, då han såldes för 760 000 Euro!
Godkände hingsten Diamonit (e Diamond Hit-Santander) såldes till tyskfödda Eva-Maria Aufrecht-Retter som bor i Österrike, skriver Eurodressage. Hingsten har kvalificerat sig till Bundeschampionaten tre gånger.

Källa Ridsport

måndag 14 december 2009

Gillar du hästar? Se denna hyllning....


Börja med fimärken istället?

Nej gud så tråkigt! Men fölisarna ger en gråa hår ibland!
Vilka rövare de två bebbarna var när pållarna skulle in. Skulle de följa med sina mammor, nehe då! Vi ska busa och leka och rejsa det fortaste vi bara kan. Jäklar vad de kan springa! Att gå längst bort i hagen (vi har långa smala hagar) tar ca 15 minuter med de rejsade längst ned och tillbaka igen på säkert max 20 sekunder.
Tror ni jag hade en suck att få tag på dem för att kunna ta in dem? Nopp! Efter ca en halvtimme (då de tror att jag bara lekte med dem) gav jag upp och ringde Kristian. Han var på väg hem, så när han kom hem fick vi in dem på ca 5 min.... Det är ju lite lättare när man är två!

Vad sa Draupnir när han släpptes ut i morse?


-Mamma, mamma, mamma!
Sedan stod han och drack (och surplade ngt kopiöst) hur länge som helst...
-Törstig!

söndag 13 december 2009

Umgås med din häst!

Umgås med din häst, gå ut och bara var med din häst i tex hagen, så att hästen inte automatiskt tror att du alltid handlar om arbete. Gå ut och gå med din häst, ta er genom grindar och passager, runt träd etc. Bara fantsin sätter gränserna. Så ut och spendera lite tid med din bästa vän!

Droppen har fått en egen box!

Ikväll har Droppen fått en egen box han är ju en stor pojke nu och mamma är så trött på honom. Hon brydde sig inte överhuvudtaget var han var.


Kolla jag var en myrslok i mitt förra liv!


Men visst är jag söt ;-)