lördag 22 januari 2011

When the student becomes the teacher

Pratade med min underbara tränare och lärare i förra veckan och då frågade hon om hon kunde få rida för mig. Sagt och gjort, i fredags fick jag möjligheten att träna min lärare! Självklart pinade jag henne lite med tanke på allt vad hon har utsatt mig för!

Nej skämt osido, jag vill verkligen tacka min lärare som också är beredd att be om hjälp och som så osjälviskt är villig att lägga över allt i mina händer och lyssnar på min kunskap, på vad jag har att säga och ta till sig detta! Hur många av era tränare skulle ni kunna göra detta med?

Det känns hemskt kul att få vara delaktig i att få till ridningen mellan Ann och den fina PRE-hingsten som hon ska rida på Göteborg Horse Show! Satt även upp på denna ståtliga vita springare och kände lite!

Tack Ann för att du är en sådan ödmjuk person! Önskar alla fick möjligheten att lära känna och utvecklas av dig, både hästar och människor!

Ringrostig men väldigt bra dag!

Fullt upp hela dagen har det varit började med att städa sadelkammaren. Vad tycks om före och efter bilderna?
Sedan var det ut till hästarna och där ligger de och sover så sött så jag var bara tvungen att smyga mig lite närmare för att fotografera....Han bara långlina Hörrebörre idag (som var döduktig i sin fina nya sadel men den glömde jag fotografera) för då kom Kvikas köpare och vi skrev kontrakt.

Sedan slänga i sig mat för att åka iväg och ha träningar hela efm/kvällen. Kommer dit och då önskar min första elev att jag ska hoppa upp på sin lilla islänning och visa. Jajamensan jag hoppar upp barbacka!!!! Kom ihåg att jag inte har ridit på 3 månader förutom igår då jag satt upp en kort stund på PRE hingsten! Men jag red, visade i både skritt, tölt och trav. Frågade sedan ägaren om hon ville sitta upp och känna men nej hon ville att jag skulle rida igenom hennes häst. Sagt och gjort, mysig liten luden tjej måste jag säga! Efter det red ägaren och hon var helt lyrisk, ville tom ge mig dricks! Men det tackade jag nej till ;-)

Mina andra elever var så SJUKT duktiga idag, gud vad jag älskar att undervisa!

Med risk för att låta som en bantningsblogg

men jag har börjat träna! Ställde mig på vågen förra helgen och visste att det var illa men vägde 3-4 kg mer än vad jag trodde. Har aldrig vägt såhär mkt! Dessutom har jag ju lite för många kilon redan sedan innan så nu ska jag ta tag detta!

Självklart tänker jag äta nyttigt och låta bli godis (som är min stora last) men jag tänker lägga mitt fokus på att träna, vilket jag inte har gjort innan på det sättet.
För ett antal år (ca 12 haha) sedan då jag var normalsmal tränade jag mycket och när man gör det blir man inte så sugen på onyttigheter!

Denna vecka har jag bara hunnit träna två ggr men ska försöka hinna träna både lördag och söndag med ;-) Och på söndag får vi se om det har hänt något på vågen!

Men jag tränar inte för stranden 2011 utan för resten av mitt liv!
Hade ju inte sagt nej till att ha Pussycat Dolls sångerskans Nicole´s kropp.....

fredag 21 januari 2011

Det här har de gjort bra!

Har ni sett V75´s senaste reklamfilm? Tycker att den är väldigt vacker! Titta och njut!

Vet ni vilket program som kommer tillbaka?

Jo klass 9A, så jäkla kul! Tyckte det programmet var så bra! Och ett väldigt välbehövligt program för de högstadieskolor jag har jobbat på har alla haft dessa problem om än mer eller mindre. Ser verkligen fram emot måndag den 31 januari kl 20,00 på SVT 1

Sett ponnyakuten?

Ngn som har sett ponnyakuten? Avsnitt 2 har ju visats nu och jag säger bara herregud...... Blir så irriterad på vissa saker men ändå MÅSTE jag se det! Säger bara herregud vad jag hade gjort vissa saker annorlunda! För det andra kan jag också säga (visserligen har jag ett antal års hästerfarenhet) men vilka himla olämpliga ponnyer en del barn har, oh my gooooooooooood!

Gillar du Islandshästar?


Då har du väl koll på Örlingur Islandshästförenings hemsida? Mycket spännande aktiviteter i vår!

www.orlingur.se