onsdag 1 december 2010

Lite nyfiken, kan du hjälpa mig?

Blev bara så nyfiken på hur folk hittar hit? Vissa som läser känner mig och en hel del är mina elever men ni andra, hur hittade ni hit?

Till höger hittar ni en liten undersökning som ni gärna får svara på!

Är det ngt annat ni vill tillägga är ni välkomna att lägga en kommentar!

Tack på förhand ;-)

tisdag 30 november 2010

Hästar i alla former och storlekar


Något som är jättekul är att jag den sista tiden har fått många nya läsare som har hört av sig!

Därför vill jag bara klargöra att även om jag personligen i dagsläget enbart har islandshästar så är detta inte en islandshästblogg. Jag har själv tävlat först i fältävlan och hoppning och sedan blev det dressyr för hela slanten, när min sista häst blev triangelmärkt för ngr år sedan så sadlade jag om till islandshästar.

Jag jobbar (förutom mitt "vanliga" jobb) som ridinstruktör och tränare och jag arbetar med hästar i alla former och storlekar. Mina elever har alltifrån shettisar, new forests, connemaror, welshar, araber, fjordingar, nordsvenskar till halvblod, fullblod, varmblod, PRE, frieserhästar och islandshästar eller korsningar av dessa. För mig spelar det ingen roll vad för pålle du sitter på utan huvudsaken är att man vill lära sig, det ska vara roligt både för en själv och hästen!

De träningstips jag ger här på bloggen (även om de har varit lite dåligt med dem på sista tiden) är för alla och glöm inte att om du har ngn fråga eller önskar få hjälp med din häst är det bara att slänga iväg ett mail! Jag svarar på alla frågor så fort jag hinner ;-)

Tack för alla gratulationer


ni är så gulliga!

Puss på er!

Tiden kommer och går

och jag har hunnit fylla år! Årets födelsedag var väl inte den roligaste och ni som följer mig på facebook vet att jag var insnöad hela dagen, gick alltså inte att komma till jobbet. På kvällen skulle familjen komma på kaffe och tårta men ingen kunde komma, alla var insnöade.....
Dessutom hade jag beställt 2 tårtor som jag hade tänkt hämta efter jobbet och jag var lite deppig över att jag varken skulle bli uppvaktad eller få ngn tårta på min födelsedag.
Kristian ägnade 2 timmar åt att ploga och kom ca 450 meter på denna tid. Så fort han vände på vår väg var det nästan lika mycket att ploga på vägen tillbaka. Vilken evighetsgöra!
Han kom iallafall och sa att skulle vi hämta tårtorna så skulle vi göra det NU! Så vi slängde oss in i bilen och for iväg. Det var knappt vi kom ut från vår 450 meter väg och sedan på björkhagavägen höll vi på att sätta 5 ggr, det var så nära..... Vi tog vägen om Smedstorp föd där brukar det ploga upp bäst men det var som att köra in i en vägg, det blev helt vitt! Kristian tänkte att vi skulle vända och köra hem igen för det här går inte men jag tyckte att han likaväl kunde fortsätta för att försöka vända på en vägg i full snöstorm där du inte ser ens 10 cm framför dig känns lite riskabelt. Vi rullade framåt och tillslut kom vi fram i Smedstorp. Då kunde vi ju likaväl fortsätta till Tomelilla och hämta tårtorna! Resan gick bra dock var det ju snöstorm och så snorhalt att bilen vid flera tillfällen höll på att bara kana av vägen sidled.... Men när vi kommer hem har allt blåst igen och efter att ha hållt på att sätta oss i olika snödrivor typ 3 ggr så blev vi sittande till sist och vi fick gå hem med tårtorna.....
Sedan var det bara ut med traktorn och spännband och försöka dra loss bilen samt ploga igen. Första gången smällde dock spännbandet som skulle kunna ta 2 ton men på andra försöket gick det. Herregud vilken dag! Tänk om man hade varit höggravid och skulle föda, skit vilken panik jag hade fått!

Dagen idag är jag också insnöad, vaknade med förhoppningen att det var lungt idag eftersom vi inte hörde att det blåste ngt men när vi kom ut så nog blåste det, inte lika mycket som igår men ack så mycket så att det ska flyga igen på nolltid. Kristian ägnade fm åt att ploga men förrutom isgatan som är på vägen så har det varit så jäkla kallt dessutom vilket gjorde att snön blev så hård. Så en jättevall ca 50 meter lång, mitt på vägen blir vi inte av med. Kristian får köra ut på åkern för att runda vallen, men det vågar man ju inte riktigt göra med bilen.

Ja vi får se hur vädret blir nu, väderprognoserna gör mig mörkrädd för hur det ska bli, dessutom att det börjar så tidigt! Är det okej om jag går i ide och kommer fram i vår? Fast tror inte mitt jobb hade gillat det ;-) Fördelen med en sådan här födelsedag är dock att man har all uppvaktning att se framemot! Men herregud jag är väldigt lyckligt lottad ändå, finns så många människor som har det så jobbigt med sjukdomar, dödsfall, misshandel, våltänkter, övergrepp, hemlösa etc. Jag har det faktiskt väldigt bra ;-)

söndag 28 november 2010

Någon som tycker värmen är skön!

Så är det Cooper och Smulan! Cooper (hunden) har väldigt korta morrhår, de blir alldeles svedda av att ligga så nära brasan. Men gud vad han älskar värmen!

Har haft migrän i flera dagar nu i veckan men har kunnat häva det med tabletter hela tiden. I torsdags gick det inte, så hela kvällen, natten och fredagen bultade huvudet och ögat så jag blev knäpp. Inte blev det bättre av vädret som har varit katastrofalt hela helgen. Det har snöat från alla håll och kanter, blåsigt som sjutton och ljuset har varit så skarpt att man fått huvudvärk. Det är ju vitt överallt! På marken, i luften och på hela himlen!

Hästarna står faktiskt inne på nätterna nu. De senaste dagarna har de varit åtta snöhästar i hagarna. Va snopen jag blev av att helt plötsligt ha 8 skimmlar! Det lustiga är att våra islandsfödda pållar är de som helst vill in, medan de svenskfödda också gärna vill in men det anstränger sig inte lika mycket. De islandsfödda vandrar vid grinden, gnäggar som galningar och praktiskt taget travar eller galopperar in i stallet! De svenskfödda kanske vet att de kommer in för eller senare? Haha roliga är de iallafall!

Imorgon är det min födelsedag vilket är lite kul även om jag inte uppskattar att bli äldre! På jobbet imorn är det a-dag men slutar ganska tidigt så då ska jag iväg och hämta tårta som är beställd, för på kvällen kommer familjen!

Fler presentationer av våra hästar kommer!