lördag 10 juli 2010

Skulle varit i Österrike idag

Våra vänner gifter sig idag i Österrike och vi skulle ha varit där vilket känns rätt tråkigt men samtidigt har vi inte känt att vi har haft ngn möjlighet att åka med sjuka hästar etc.
Dagarna har återigen bara sprungit iväg och det var flera dagar sedan jag uppdaterade senast. Det har inte hänt så mycket för det är så jäkla varmt, klockan 21,30 är det fortfarande 24 grader i skuggan!
Vad har jag handlat på falsterbo då?
-Tre par skor varav ett par är lite mer vinterskor de två andra är jodphursskor
-Longerlina
-Stigläder
-Tyglar
-Sadelgjord
-Vinröd tenniströja
-Prenumeration på Tidningen Ridsport
-Några Stallmagasinet tidningar
-Ridhjälm (mkt snygg!)
-Eksemtäcke med huva
Hmmm har säkert glömt något.....

Träningen av hästarna då;
Hörrebörre har blivit en del långlinad igen eftersom han ska gå som skolhäst snart på lägret i juni, så då måste han ju skärpa sig ;-) Sköter sig jättebra, träningen i stallet går galant han sköter sig exemplariskt!

Katten har också blivit longerad mkt med sadel, långlinad samt tömkörd hela veckan vilket börjar gå bättre och bättre. Men jag har nog kommit fram till att hon inte är ngn häst för mig....

torsdag 8 juli 2010

Falsterbo!

Hade så jäkla kul med Kristian, Britt-Marie och Anna på Falsterbo igår! Vi kom hem halv sju och jag var helt DÖD! Idag har det blivit jobb, hovslagare, både Katten och Hörrebörre har blivit motionerade och jag är helt slutkörd.... Önskar jag hade orkat skriva ett längre inlägg med lite bilder på alla fina saker vi har köpt men det får bli imorn för jag är för trött nu...
Lovar att återkomma och berätta allt!
Funderar faktiskt att åka dit igen, hmm......

måndag 5 juli 2010

Herregud vad tar dagarna vägen?

Ja så var en vecka slut och nästa är redan påbörjad. Söndagen gick åt att gräva ner plintar, bara 6 stycken kvar nu! Men det var så varmt så inget annat blev gjort förutom att ta fram polen och fylla den med vatten. Det är inte så dumt att ta ett bad i en 30 gradig pool klockan 21 på kvällen måste jag säga!
För övrigt har jag hjälpt Anna lite med sin sötnos Silfurari med lite trix och tips på olika träningar och hur man kan variera sig. Lite roligt för jag tänkte skriva igår hur duktig Anna är och vilken känsla hon har för det här med träning med hästar men så drog jag mig lite för det och sedan var klockan så mycket så jag slocknade. Idag när jag läser Annas blogg så tackar hon mig....
Anna, DU ska ha ett tack för att du är så duktig, det är ju du som gör allt arbete jag ger dig bara lite guidning. Det är du som får din häst att arbeta så bra, inte jag!

Idag långlinade jag Hörrebörre men han hade sådan överskottsernergi så han var mer i luften än på marken (tack gudskelov att man inte satt på) men jäklar vad han fick jobba sedan, han var riktigt spak sedan.... *hihi* Tänkte att Katten skulle fått sig en omgång (träning alltså) också men vi hade styrelsemöte här ikväll och som vanligt drar det ut på tiden men det är enbart för att vi har så himla trevligt och snackar om allt mellan himmel och jord! Så imorn ska både HörreBörre och Katten få gå.

Imorn är det även eksemträff i föreningen vilket ska bli jätteintressant, rapportering kommer imorgonkväll!

Men på onsdag ska vi till Falsterbo.
På shoppinglistan står;
-hovolja
-ny ryktlåda
-nya stallskor typ jodphurs
-hjälm till Kristian
sedan kommer det ju garanterat bli en del schabrak, bett, täcken, träns, grimmor, kläder och mycket mer.... Satan va pengar det kommer att gå men jag säger som Britt-Marie, det är ju faktiskt bara en gång om året ;-)