lördag 24 juli 2010

Tjur som är stort som ett hus

Eller ja nu ljög jag! Det var cykeltävlingar vid Bollerup idag och folk och djur som ställdes ut. Tog ett foto på denna supergigantiska tjur, så jäkla stor var han! Men ganska söt...
Är inte Fläckan helt bedårande när hon sover så här?

Veterinär och gud vad det stinker!

Full fart med kurs hela veckan (uppdatering och filmer från kursen kommer lite senare)
Kristian och Anna var med Farbror Birk till veterinären i torsdags morse men hans ben var tyvärr fortfarande inte bra så det var en kortison spruta till och mer vila. Det enda var att det var lite bättre iallafall...
Nu till det jag måste berätta!
Imorse när jag vaknade och tog in hundarna (Kristian var uppe en stund innan och släppte ut hundarna) så var Cooper dundersvullen i ansiktet. Tankarna virvlade i huvudet, var det jordgetingar, knott, utslag, allergi eller vad? Läpparna speciellt på höger sida var enorma så det blev till att ringa till veterinären!När jag sitter i bilen känner jag en fruktansvärd stank, ner med rutorna! Började fundera om det kom från min tyghandväska (har haft med mig en ryggsäck hela veckan), för igår kväll när jag kom hem så sprutade bonden bredvid ut grisgödsel (fy fan vad det luktar). Hade min tyghandväska tagit lukt av det så fort? Trots att vi hade stängt alla fönster och dörrar i stort sett direkt? Ville ha ett tuggummi när jag körde, rotade runt i handväskan men hittade inget så jag struntade i det (Tuggummiförpackningen har tidigare gått sönder så tuggummina låg lösa i handväskan).

Hos veterinären när jag ska betala öppnar jag upp handväskan för att plocka fram handväskan och vad ser jag då som ligger i min handväska? En död näbbmus.... Inte konstigt att det luktade! Herregud om jag hade tagit ett tuggummi hade jag nog spytt nu!

onsdag 21 juli 2010

Vilken kurs!

Kursen jag går på är en Join Up kurs för Monty Roberts enda svenska godkända instruktör Ann Lindberg. Ni kan läsa mer på Hästpedagogen.se
Kursen är helt otroligt rolig och lärorik, Ann är verkligen en sann pedagog ut i fingerspetsarna! Önskar verkligen att alla fick möjlighet att träna för Ann och uppleva det vi får göra nu!

Det har gått jättebra alla dagarna men jag måste erkänna att jag drabbas av lite lätt prestationsångest, vill så mycket, alla andra är så duktiga, jag vill lära mig allt och verkligen göra allt rätt! Men ikväll har jag intalat mig själv att imorn ska jag strunta i allt, jag ska ha roligt och ägna mig åt samspelet tillsammans med hästen så jag får till samma kommunikation och avslappade stil som här hemma. Skitsamma hur det går för alla andra, jag ska njuta av min stund och ha kul! Hörrebörre är med på kursen som kurshäst (jag får inte ha honom utan han ska lära alla andra) och han skötte sig galant idag!

Håll tummarna för Birk imorgon också då Kristian ska åka på återbesök hos veterinären, måtte han vara frisk nu!

tisdag 20 juli 2010

Herregud!

Har så kul på kursen och lär mig så mycket men jäklar vad trött jag är på kvällarna.... Snacka om att man är helt slut i huvudet, psykisk slutkörd helt enkelt men så roligt!!!

söndag 18 juli 2010

Samma sak igen!

Dagarna bara flyger förbi och inte ett enda ord har kommit upp på bloggen! Var tar all tid vägen?
Har egentligen inte hänt så mkt, har kört lite hårdträning med Anna och hennes fina pålle under vecka eller egentligen är det han som har fått jobba mest.
Mycket jobb har det också varit och idag hade vi jättekul med att bygga upp en hinderbana men bommar att gå under, bommar att gå över, slalom, pressening, gå mellan bommar samt backa mellan bommar. Jag med Hörrebörre, Anna med Silfurari och Frida med Elfur, alla skötte sig galant! Efter det blev det en smörjning där jag, Anna och Frida smörjde alla grejer i sadelkammaren medan killarna (Anders och Kristian) pulade med lösdriften. Kvällen avslutades med att vi åt gott och pratade hela kvällen lång, jättetrevligt hade vi!
Imorn blir det kurs för Ann Lindberg i dagarna fem, fullt upp och redan nu känner jag att jag kommer vara mer död än levande imorn (speciellt eftersom jag var uppe till 4 inatt...). Risken finns att jag inte kommer orka uppdatera dagligen från kursen men jag ska försöka göra mitt bästa!
Nu ska jag sova gott ;-)