lördag 7 augusti 2010

Trädgårdsintresserad?

Läs då ett stort reportage om mina föräldrars trädgård i dagens Ystads Allehanda!

Hur svårt är det att rida?

Hittade det här klippet på nätet och jag skrattade så tårarna rann.... Stackars ponnyer vad de får stå ut med men hysteriskt roligt!
OBS det börjar ca 1,45 minuter in i videon!

Glömde berätta att jag har hittat blod....

Ni som har följt min blogg vet att jag äger ett litet hus i en by inte speciellt långt härifrån som jag nu ska sälja. Har haft det uthyrt under en längre period till en riktig puckomänniska, ja se tidigare inlägg för att förstå! Huset luktade lite konstigt i slutet när hon bodde där och lukten kändes tydligt när det var tomt också. Kattpiss sa mäklaren, så vi skurade golv och golvlister men lukten satt fortfarande kvar. Suck vad göra? Läste om flera olika tips på nätet men föll för ett som verkligen skulle funka, ett speciellt framtaget medel "Urin off" som var gjort för att speciellt ta bort och neutralisera urin och urinlukt. Till detta kunde man köpa en UV-lampa och lysa runt i huset då urin syns i UV-ljus. Jag menar värsta CSI eller hur! Så Kristian och jag åkte dit en kväll nu i veckan då det var mörkt ute och gick omkring i huset och letade fläckar. Fy farao va coolt måste jag säga! Man tror man har städat men icke sa nicke, ALLT syns med denna UV-lampa! Vi hittade två pissfläckar som vi skrubbade bort så förhoppningsvis ska lukten nu vara borta. Har dock satt in doft"mojänger" som verkar funka bra!

Men i allafall i mitt gamla kontor hittade jag flera ganska stora blodfläckar, det var lite läskigt.... Försökte ta foto på dem men det var ju inte det lättaste i mörkret men här är den bästa iallafall. Fläcken är större än en knytnäve och det var flera stycken lika stora runt omkring men det syns ingenting för blotta ögat när du tänder ljuset. Vill nog inte veta vad som har hänt där....

fredag 6 augusti 2010

Jaha då börjar hösten!

Har börjat stödfodra hästarna för det finns inte mkt gott i hagarna längre. En kompis till Kristian frågade om vi ville ha lite gräsfröhalm billigt och det tackar vi ju inte nej till ;-) Dessutom är ju gräsfröhalm bra för fånghästar samt är ju betydligt mindre kraftigt nu när vi börjar ge dem mat igen. Enda kruxet var att det skulle hämtas omgående direkt från fältet så det vara bara att koppla släpet, sätta oss i bilen och köra dit! Fyllde hela släpet igår och glada hästar blev det! Fast det var inte riktigt lika kul att tömma hela släpet idag....

Mums filibaba!
Haha sa Skella, jag har en egen hög!

Full fart med lösdriften

Här kommer lite bilder på den fina lösdriften som vi håller på med. Målade stommen i onsdags och igår målade jag resten av stommen och sedan hjälptes vi åt med att börja lägga taket. Idag har nästan hela taket blivit lagt och jag och Anna har målat brädor till förbannelse. Kristian och jag målade till kl 21 ikväll (och då har vi bara målat hälften!)......

måndag 2 augusti 2010

Omdömme

Här kommer Ann´s omdömme på en av mina join uper inkl långlining för Ann Lindberg på kursen förra veckan!

"Bra samarbete med häst och kollega i rundpaddocken. Du har ett fint sätt att hitta rätt till de som är omkring dig.
Våga vara delaktig – join-up® är en process där vi är två i varje steg som tas redan från början.
Du har härlig rutin på ”påklädningen” och hela säkerhetsupplägget, det ser självklart och säkert ut när du arbetar nära hästen.
Studera dig själv på filmerna och se hur du ibland tar tillbaka ”skolarmen” när du leder hästen, och blockar hästen innan din kropp säger stopp. Få till en feeling så att hästen får chansen att göra sina misstag innan den blir rättad.
Det är en avvägnings fråga om man ska ”följa med” i hästens reaktioner. Med en häst som Ella gäller det att våga vara med henne – hon är stressad och behöver därför support och uppbackning och ”styrning” så hon inte ”tar över” själv. För henne blir det att hon inte klarar av det riktigt. Hade det varit en inridningshäst kan man vara lugn och lite mer passiv när de far iväg med sadeln.
Våga vara ännu mer delaktig i konversationen vid de 4 tecknen – processen är som sagt varje steg! Hitta en feeling och tro! på metoden så att säga!
Kanon långlining, härlig feeling, timing och energi i långliningen! Jobba tydligt med dina ögon och kropp i början av långliningen och gå sedan över mer på känsla och linor.
Jobba på! Våga utmana dig själv! Hitta din inre ”ryttarcoach” dialog till dig själv så du kan släppa alla gamla bilder. Försök njuta av att Join-Up® processen faktiskt leder till BRA BILDER och härligt, förtroendefullt uppförande och bemötande av världen!
Det ska bli fantastiskt kul att se dig utvecklas, hitta rätt och arbeta med dig i framtiden!
Way to go GIRL!"

Två underbara ponnyer söker nytt hem!

Världens snällaste Harry
Stilig svart 5 årig new forest valack, mankhöjd 135 cm. Harry är lugnet själv, reagerar varken på traktorer eller lastbilar. Står som ett ljus i stallgången när du sköter honom, lätt att verka/vaccinera, kommer i hagen och går själv in i släpet. Lugn och sansad även vid hoppning och uteritter, skulle aldrig hitta på ngt dumt. Är vaccinerad, mätt, har pass och är chippad. Utbildad LC hoppning och dressyr, tävlad LD hoppning. Säljes enbart eftersom ryttaren önskar en häst med mer fart. 29,000 kr inkl viss utrustning priset kan diskuteras till rätt hem
Halvislänningen Tulle
Docksöt brun 9 årig valack, korsning shettis/islänning, mankhöjd 117 cm. Tulle är en otroligt snäll och personlig kille som har mycket gas i sig. Älskar att arbeta! Ser ut som en islänning med massor av man och svans men smäcker i kroppen. Tölten finns där men är inte tränad. Kan stegra på kommando och följer en som en hund i hagen. Snäll att hantera i stallet, lätt att verka/vaccinera och lätt att lasta. Är vaccinerad, mätt, har pass och är chippad. Utbildad LC/LB hoppning och dressyr, tävlad upp till LC hoppning. Säljes med sorg i hjärtat då ryttaren tyvärr har vuxit ifrån honom. 25,000 kr inkl utrustning priset kan diskuteras till rätt hem

söndag 1 augusti 2010

Kontrar

Här Frida kommer några av mina favoriter från "So you think you can dance"
Fick ju inte ta med något av dina klipp så här är mina topp 5!
Plats 1

Plats 2

Plats 3

Plats 4


Plats 5

Lärorik information

Igår när jag städade hittade jag massor med artiklar, prov och information om allt möjligt mellan från sjukdomar, stretchning, visitering av din häst till gångarter, träningslära och mycket mer som jag har använt när jag har haft teori, kurser och föreläsningar på olika ställen.
Tänkte lägga ut lite sådant senare! Hoppas det ska vara intressant för någon ;-)

Helt sanslöst!

Är fortfarande uppe, kvart över tre på natten.... Har inte städat hela natten utan snarare kollat TV, spelat dataspel och sett en film jag länge länge velat se! Något som kanske inte många vet är att jag är en riktig dansnörd och har förmodligen sett alla dansfilmer som har gjort.
Fame älskade jag när jag var liten så förhoppningarna på en modernare version var stora! Tyvärr blev jag ganska besviken, inte alls lika bra låtarmässigt, dansmässigt eller storymässigt.
Här kommer trailern, som verkade bra....

Jämfört med den gamla älskade filmen.....