lördag 29 maj 2010

Varit på spännande kurs idag!

För Ann Lindberg, alltid lika kul och huvudet är fullt med alla intryck även om man känner att det teoretiskt sitter relativt bra så är det långt ifrån att få ihop det praktiskt.....Visserligen bakom galler, tyckte bara det blev en bra bild på Ann och HörreBörre

fredag 28 maj 2010

Löshoppning och underbar gryta!

Blev bara två hästar som löshoppades idag eftersom det började ösregna igen.... Men Birk och HörreBörre fick hoppa lite, jäklar va kul de tycker det är! Ibland kan jag känna att det är rätt skönt att man inte sitter på ryggen!

Katten mår lite bättre men står inne på nätterna, så vi får hoppas att det har vänt nu.

Imorn bär det av på kurs med Ann Linberg med oss ska vi ha HörreBörre, kan knappt vänta! Hoppas bara vädret blir bättre än idag...

Ikväll har vi ätit en underbar fisk-skaldjursgryta som mästerkocken Mikael har gjort receptet till. Har tidigare hyllat hans kyckling & kantarellgryta. Fy fasiken va god dessa goda är! Har sagt det innan men det tål att sägas igen, Mikael du borde öppna restaurang!!! Ser det inte gott ut?

torsdag 27 maj 2010

Lyssna, Danmark till vinst i Eurovision!

Viktväktarnas fd VD öppnade konditori

när hon slutade som VD i viktväktarna kunde man läsa i Kvällsposten igår. Det går inte riktigt hand i hand tycker jag, eller vad säger ni?

Ganska duktig

Känner mig riktigt duktig faktiskt! Igår tränade jag både Hörreburre och Elfur och idag fick Hörrebörre sig en till omgång av långlinande. Imorgon blir det löshoppning för allihopa, för på lördag bär det av på kurs för Ann och då ska jag ta med mig Hörrebörre! Gud så kul!

Katla mår inte riktigt bra, hade veterinären här idag. Ända sedan hennes tänder blev raspade i måndags så har hon varit risig och inte riktigt ätit. Lite kolikkänningar men ändå inte, lite fångkänningar men ändå inte.... Suck!!!

Våra två medryttare funkar jättebra, så mysiga tjejer! Är så kul att vi har hittat dem, så nu jäklar ska vi snart ha många hästar igång! ;-)

tisdag 25 maj 2010

Killarna är nu på hingstbete

Igår åkte båda ungkillarna på hingstbete och allt gick jättebra. Måste erkänna att jag var lite nervös för att transportera en ettåring som inte har blivit lastad sedan föl tiden, är lite kaxig och har inte mycket tålamod och tvåringen är bara lastad två gånger innan plus import till Sverige, väldigt känslig har ju blivit vanvårdad = litar inte riktigt på människor. Vi lasttränade några dagar innan och allt gick jättebra både lastning, körning och avlastning men usch va svårt det är att hålla adrenalinnivån nere..... Pulsen hade nog inte varit hälften så hög om det hade varit någon annans hästar men nu var det ju våra bäbisar!
Ska åka och fota dem någon dag, skönt att de går på bete bara 1 mil bort! Känns så tomt här hemma nu!

Vilka komplimanger!

Har träffat en kunnig person idag ang en affärsidé som jag har och han tyckte det var en mycket bra idé och att jag säkert skulle lyckas eftersom jag var så fruktansvärt envis! Han sa att jag var kapabel att sälja solstolar på nordppolen och tja solen skiner där med xD
Så nu ska jag få en mentor som ska hjälpa mig att sätta ihop hela projektet och se om det går att göra lönsamt! Gud så spännande!!!

Vädret är inte så jäkla kul, det stormar nästintill och störtskurar kommer med jämna mellanrum och då menar jag verkligen sturtskurar.....

måndag 24 maj 2010

Träna din sits

För att förbättra din sits så är ridning utan stigbyglar jättebra eller att rida barbacka.
Försök att rida alla gångarter även om det kan kännas läskigt i början, försök dock att utmana dig själv lite varje gång och tänk på att du kan ändå göra det i din egen takt! Fasar du tex för att trava barbacka så behöver du faktiskt inte rida i ökad trav utan välj istället en långsam trav korta bitar, sakta av till skritt och hitta tillbaka till din balans igen. Har du en välskolad snäll häst och en kompis som kan hjälpa till är det jättebra att bli longerad utan stigbyglar och/eller tyglar, dock är det bra om hästen ändå kan vara inspänd. Det kan vara väldigt svårt att rida lätt utan att hålla sig i något! Ta gärna för vana att göra det 1 gång i veckan. Lycka till!

söndag 23 maj 2010

Matupplevelse i helgen

I fredags var det föreläsning om den lodräta sitsen och i lördags var det massagekurs vilket var bra för hästarna som var med! Fast höjdpunkten på massagekursen var ändå lunchen, mästerkocken Mikael hade gjort en fisk och skaldjursgryta till oss och den var, jag finner inga ord - det närmaste jag kommer är HIMMELSK! Har ju tidigare hyllat mästerkocken då han bjöd oss på en kyckling/kantarellgryta som är bland det godaste jag vet, trodde inte han skulle kunna bräcka sig själv but he did it again! Kristian som inte ens gillar saffran ÄLSKADE grytan!
Seriöst Mikael du skulle öppna en restaurang!!!

Imorgon kommer förhoppningsvis veterinären hit och ska kolla tänderna på två hästar samt vaccinera små killarna då de ska iväg på hingstbete. Idag har det varit en jättemysig tjej här som ska bli medryttare och hon känns jättebra! En till tjej kommer i efm och sedan är det några till jag ska ringa, men vi vill ju inte ha in för många eller att hästarna får allt för många olika ryttare!
Igår lasttränade vi små killarna och ikväll ska vi ta ett träningspass igen! Ska bli kul att de ska få busa/lattja med jämngamla kompisar samt växa till sig lite och bygga lite muskler!