lördag 3 april 2010

Betty har brutit ett ben!

Dagen som började så bra...

På förmiddagen blev det en tripp till Bo Olsson i Tomelilla för att handla lite välbehövliga saker. Sedan blev det lite gårdsarbete. Roundcorallen är nu klar med grind, vi fixade en hage till baggarna så att vi kan släppa ut tackorna i den lite större hagen (där baggarna har gått nu).
Vi bestämde att nu får hästarna gå ute dygnet runt, det är ju så fint väder nu, gräset börjar komma och även ljuset. Vi fortsätter dock att stödutfodra dem tills gräset har kommit igång ordentligt.Men sedan hände det som inte fick hända.

Vi hade fångat baggarna och var på väg för att släppa dem i deras nya hage. När vi ledde baggarna genom logen så hoppade Betty upp på boxväggen sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Hon lyckades iallafall komma över och trillade ner på andra sidan sedan stod hon där med ett framben i luften varav underbenet dinglade konstigt...
Kristian stod och höll henne, jag fick släppa baggarna i hagen och snabbt stänga, rusa iväg efter numret till veterinären... Hon föreslog att vi skulle spjäla benet, så efter hennes rådgivning så har Betty nu ett omslag med bomull, träpinnar som spjälar benet och sedan linda runt det hela.
Stackars Betty, jag vet inte vad vi ska göra. Sedan har hon ju ett tacklamm vid sidan så det är ju inte helt enkelt att ta bort henne. Usch jag mår så dåligt över detta vet inte vad vi ska göra.
Vi släppte ut två av tackorna med stora lamm i den stora hagen (tanken var att Betty och hennes lamm också skulle få där baggarna gick tidigare och vad gör då två av lammen? Jo springer rätt igenom tråden, visserligen hoppade de tillbaka men nu är vi båda helt uppgivna och funderar på att lägga ner det här med fåren. Har haft den funderingen tidigare men det här kändes som droppen, men vi ska sova på saken.
Frågan är bara vad vi gör med Betty? Usch mitt hjärta blöder, vill inte att hon ska lida och ha ont!

fredag 2 april 2010

Eddie har åkt och min nya ridhäst är nu hemma!

Katla i sin nya hage!

Idag har det varit en lång dag... Vi steg upp kl 5 och kom iväg kl 06,30 och kom hem strax efter 16. Eddie skötte sig exemplariskt gick rätt upp i släpet men tyckte vi var konstiga som stängde alla dörrar och luckor. Vid 10 var vi framme på Öland och träffade Isabell som har köpt honom. Släppte honom i en stor hage tillsammans med två andra valacker och två ston. Han var cool lugn samtidigt som han sprang runt och kollade hagen och de andra hästarna. Brydde han sig om mig? Nopp fast det var rätt skönt måste erkänna att det knöt sig i hjärtat när vi åkte därifrån. Men han kommer få det jättebra där, kändes ändå jättebra men kommer sakna min "långben" ngt enormt!Sedan bar det av till nästa stall där vi skulle titta på Katla, ett 9 årigt sto efter Geisli från Holvret som vi fick se på gården också! Mycket snygg och maffig sak! Hur han kunde se ngt under all pannlugg är en bra fråga! Katla är ett jättefint svart sto, känslig men hemskt trevlig. Behöver en del arbete men det är ju det som är kul och dressyrnörd som jag är tycker jag det är kul. Ägaren red för Sigfus Sigfusson i helgen och han tyckte hon var en fin och lovande häst, dock behöver hon få mer ryggmuskler innan jag får rida pass (som hon har mkt av!). Hon skötte sig galant hela vägen hem, ägaren förvarnade att hon kunde vara lite nervös i nya miljöer men hon var cool lugn när vi kom hem hit. Släppte henne i hagen och hon kollade in sin nya miljö, åt lite och fick lite glädjeskutt i bland. Nu ska vi lära känna varandra i några dagar innan jag tänker hoppa upp så att vi får lära känna varandra och hon får vänja sig vid de andra hästarna, gården och våra rutiner! Ser framemot detta!

Katlas pappa Geisli från Holvret

Clara & Carin är födda!

Då har Berta den sista tackan lammat och hon fick två små söta kolsvarta tjejer som har fått namnen Carin & Clara!
Gissa vilken chock vi fick när vi kom ut i stallet kl 6 imorse.....
Skönt att det gick så bra!

torsdag 1 april 2010

Snyft imorn åker Eddie!

Imorgon blir det en dagsutflykt till Öland och Eddies nya hem. Snyft!
Kommer sakna min långben så mycket...
När veterinären kom för att besiktiga honom igår var han längst bort i hagen men kom i full galopp när jag ropade på honom, då blir man rörd i hjärtat!Min lilla sötnos! Skitig som sjutton (har var ju gris i sitt förra liv) men ikväll har han blivit badad! Men det tycker han inte om, men man får lirka ibland och ryta ifrån ibland så går det. Men pissfläckarna på låret gick inte riktigt bort men han blev renare iallafall!
Men han är för liten för mig och istället kommer vår nya häst Katla följa med oss hem, men mer information om henne kommer imorn!

Idag öppnar mina föräldrars butik!

Idag är det premiär öppnade av min mamma och pappas butik GARDENinger så jag ska dit vid lunch för att kolla in den! Som namnet avslöjar är det en trädgårds och inredningsbutik.
Kolla in deras hemsida på www.gardeninger.se

onsdag 31 mars 2010

Törstiga pållar!

Týri (till vänster) och Ofeigur (till höger) är törstiga...
Ofeigur (till vänster) fortfarande törstig, Eddie till höger
Alla våra fyra killar (från vänster) Draupnir född 09, Týri född 2008, Ofeigur född 2009 samt Eddie (Eidfaxi) född 2006.

Lilla Cimon


Här kommer den utlovade bilden på lilla Cimon nu ett dygn gammal!

Det här med att köpa häst och vad som står i annonsen.....

Både Kristian och jag har ju bestämt oss för att minska ner antalet hästar. Dels för att det är för mycket jobb och för att vi kan inte ge alla hästarna den tid som vi tycker de förtjänar. Att ha fyra avelsston är lite för mycket just nu och eftersom vi även har 4 unghästar så har vi inget ridbart, vilket är skittråkigt! Så vi har lagt ut några av hästarna till salu och har tänkt att sälja alt byta till någon ridhäst. MEN herregud vilka hästar det finns där ute och då menar jag inte i positiv bemärkelse!

För det första vilka fantasipriser många av hästarna har! Att hitta rätt hem verkar inte prioriteras utan enbart att tjäna pengar. Majoriteten av dessa hästarna har varit till salu i 3-5 månader då kanske man måste tänka efter, eller?! Självklart kan det ta tid att sälja hästar, speciellt om man är mån om sin häst och vill hitta rätt ryttare men nästan ett halvår? Nja då begär man troligen för mycket så att man utesluter de lämpliga köparna.

Vad sägs om en 5 åring men inte speciellt bra stam, ganska låg blup, knappt riden som bockar iväg precis när du har suttit upp för 90 000 kr?
En underbart vacker valack på 12 år som inte litar på människor, precis grundutbildad som sticker ibland och inte går att fånga i hagen för 75 000 kr?
En 6 åring som är också precis grundriden men som hoppar och skuttar? När jag frågade vad "hoppa och skutta" betydde så kröp det fram att han bockar av sina ryttare, sparkar bakut och stegrar. Dessutom går det inte att fånga honom i hagen för då vänder han häcken till och hotar att sparka dig, allt för det fashionabla priset 45 000 kr!
Ett sto med okej blup och stam men med mycket vilja, vid frågan vad de menar med mycket vilja (med vilja brukar man säga inom islandshästvärlden en framåt och pigg häst) så var det att stoet enbart vill göra det hon vill annars var det mycket protester och hon kunde skicka av en...
En 16 åring valack som kräver balanserad ryttare betyder senare att ägaren har "trillat" av ett otal gånger...
Ett sto på 17 år där prisets höjdes 20 000 kr inom loppet av några månader.
Ett annan som måste arbeta varje dag annars annars går den inte att rida längre
Hästar som är utannonserad för under 40 000 och som är "allt av intresse" i byte. Men vill ha hästar för över 60 000 i värde om bytesaffär ska göras, fastän hästen har varit ute till annons i över ett kvartal och godkände ett byte för bara några veckor sedan mot en häst i samma värde.

Vad ska man säga? Var finns alla "normala" hästar? Varför går det inte att fånga så många hästar i hagen? Detta är ju skrämmande! Var finns alla hästar som inte kastar av en och som går att fånga i hagen till ett överkomligt pris?

P.S. Mitt irriterade inlägg om att jag avskyr att folk inte har hört av sig har haft resultat, 3 av dessa personer har nu hört av sig! D.S.

tisdag 30 mars 2010

Nu är lilla Cimon född!

Idag födde vårt ena får Bella ett litet bagglamm som ska få heta Cimon!
Återkommer med foton!
Nu är det bara Berta kvar....

måndag 29 mars 2010

Vilka dagar, nu är man utpumpad!

Har precis kommit in efter två fullproppade dagar!
Och nu är jag slut! Fast det är så jäkla skönt att hästarna nu får gå ute till klockan 20 på kvällen!

Igår söndag så såg aktiviteterna ut såhär;
Butiken
Mocka alla boxar
Longera Elfur
Gå över alla stängsel och laga tråd
Bygga rundcorall
Fixa fårhagen
Släppa ut baggarnaLeta igenom 20 flyttlådor efter ett kvitto till ingen nytta då det låg i en annan flyttlåda på övervåningen.Idag måndag så har vi;
Mockat alla boxarna
Longerat Elfur med pessoaselen
Varit och köpt en ny tvättmaskin då den har pajat i mitt hus i Smedstorp
Fått hem grus till rundcorallen
Kört ut det mesta av gruset i rundcorallen
Varit och köpt hästfoder
Tagit in hösilage

Så jag säger bara en sak! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

P.s. Ingen har fortfarande inte hört av sig! D.s.

söndag 28 mars 2010

Vet ni vad jag avskyr?

Jag avskyr människor som inte hör av sig! De säger att de ska göra det men inte ett ord! Har flera förfrågningar ute på både hästar, intresserade hästköpare, jobb för andra och jobb vi önskar få hjälp med men alla svar lyser med sin frånvaro. Tänkte först om det var ngt fel på min mail men har kollat att maila från och maila till så det är det inte!
Jag blir så lack på människor som inte ens har möjlighet att svara! Även om man har ont om tid så kan man skicka iväg ett mail med att jag är upptagen/ska åka bort etc och svarar dig så fort jag har tid. Då hade det inte varit ngt att bråka om! Men nu kan jag inte lämna besked till folk pga att jag inte får svar! Hur många påminnelser via mail måste jag skicka? Fasiken va irriterande!