lördag 3 juli 2010

Sadelkammaren städad!

Eftersom det är så jäkla varmt idag och man kan ju bara drömma om att hålla på med hästarna först ikväll fick sadelkammaren sig en omgång idag (plus att det är skitskönt där inne, så svalt...). Blev det inte rätt fint? Alla hästarna har sin plats med sin utrustning och sina täcken. Älskar att organisera....
Tog sedan och städade av träningstavlan också som var rätt skitig och mkt kladd så nu är den fit for fight igen. Tycker det är jättebra att ha en sådan översikt (i allafall när man har så många pållar) så vet man vad man har gjort, vilka dagar man har gjort det, när det är okej med en vilodag etc.

fredag 2 juli 2010

Jäklar vilken fart!

Lilla Skella (född 7 juni) knappt en månad har så jäkla mycket spring i benen så det är helt sanslöst! Hon är så jäkla rolig för hon stryker öronen bakåt och sedan bär det av! Förbi mamma och tant Elfur och passar gör hon fortfarande väldigt mycket. Framtida passloppshäst kanske?

Annars har det varit lungt idag, har faktiskt inte orkat göra så mycket eftersom det har varit så mkt senaste tiden med sjuka hästar och puckad hyresgäst (som vi får städa och rensa upp efter), så idag har jag bara tagit det lungt och tom sovit middag! Så nu känns batterierna lite nyladdade! Fast hm jag kommer nog ha svårt att sova inatt...

Kändisbloggar


Hade inget speciellt att göra (eller rättare sagt orkade ingenting) så jag satt och surfade lite rundor på nätet. Var inne på Hästnet och fick då se en annons från Bonde Susanne (ni kommer ihåg) blev lite nyfiken så jag gick in på hennes hemsida och sedan på blogg. Det fick mig osökt att surfa rundor på olika kända och mindre kända människors bloggar, Izza Waljus, Jane, Timglas, Perrobin, Josefin Craaford, Meral och många fler.
Seriöst läser ni dessa personers bloggar?
Vad är det som är så intressant med dem?
Jag fattar inte, kan någon förklara?
Min blogg innehåller kanske inte så jättemycket kul heller men att bara läsa om hur de festar och shoppar för tresiffriga belopp dag ut och dag in tycker jag är fullständigt ointressant!
Bonde Susanne´s blogg var väl den som var relativt intressant, kanske för att hon håller på med hästar eller så var det för att jag var inne på den för första gången?

torsdag 1 juli 2010

En fråga till er kära läsare!

Jag har funderat en hel del kring bloggen, vad den ska innehålla etc och jag skulle vilja fråga er mina kära läsare;

-Vad är ni intresserade av att läsa om här på min blogg?

Träningstips och ridövningar verkar populärt?
Är ni intresserade av vara med mer under den dagliga träningen av hästarna?
Vill ni ha mer bilder?
Är ni intresserad av tävlingar/utlottningar? (Dock verkar så många hålla på med det)
Större möjlighet att ställa frågor som jag kan svara på?
Rapporter från kurser/föreläsningar jag går på?

Lämna en kommentar och påverka bloggen!

Hovslagarn har varit här!

Vår underbara hovslagare var här idag för en liten extravisit då Elfur har fått små sprickor i hovarna samt att Silfurari (Annas söta pålle) hade fruktansvärt långa hovar och att vänta 5 veckor tills hon skulle komma nästa gång var lite väl lång tid...
Elfur´s hovar slipades lite och sedan måste vi smörja dem med olja varje dag då de var väldigt torra och därför har börjat spricka. Ännu en sak som måste inhandlas på Falsterbo!

Återbesök hos veterinären

Det gick kanske inte så bra som vi hade hoppats.... Farbror Birk har nu fått cortison insprutat i bakbenet då han har en typ karledsinflammation. Han är fortfarande svullen och haltar lite när han travar. Veterinären gjorde böjprov och då markerade han mer men som tur var inte jättemycket. Har vi otur kan hältan bli kronisk, men han ska tillbaka den 21 juli för återbesök... Så idag ska han stå inne med bandage och får gå ut först imorn igen men bara vila fram tills vi ska tillbaka. Att ett felsteg/vrickning kan ta så hårt!

onsdag 30 juni 2010

Falsterbo

Nu är det bokat! Onsdagen den 7 juli blir det att åka till Falsterbo! Min önskan är bara att ngt islandsföretag ställer ut i år!

måndag 28 juni 2010

Satan vad varmt det är!

Helt otroligt så varmt det är nu! Vill ju inte klaga för man har ju längtat efter det här så länge men det är väl lite typiskt oss människor, antingen är det för varmt eller så är det för kallt... Saken blir ju inte bättre då jag har bränt mig och fått nästan som soleksem. Jag kanske också skulle gå på hästarnas preparat? ;-)
Träningen med hästarna har inte varit fullt så effektiv denna vecka, dels för att det är första veckan jag är ledig, dels för att vi har börjat bygga lösdriften, tjafsar med min fd hyresgäst etc och dels för att det är så varmt. Hästarna står ju bara och trycker i skuggen större delen av dygnet. Hmm får bli att ta hästarna tidiga morgon eller sen kväll.....

söndag 27 juni 2010

Silfurari såld

En och en halv vecka stod han här innan kontraktet var underskrivet och det roligaste av allt är att han stannar här eftersom en av våra underbara stalltjejer har köpt honom!
Grattis Anna till köpet av Silfurari! Hoppas ni ska få många roliga år framöver!

Ny utegrupp och grill inhandlad!


Visst blev det fint! Så mysigt vi ska ha det nu!

Lösdriftstall here we come!

Första "spadtagen" till lösdriften!

Löshoppning

Bilder från förra veckan!