tisdag 11 januari 2011

Utan bingo, inget föreningsliv?

Nja, riktigt så illa är det naturligtvis inte men sanningen är faktiskt inte så långt bort som man kan tro. Det är förvånansvärt få som vet om det men bingo står faktiskt för över hälften av alla de statliga bidrag som svenska riksidrottsförbundet får varje år. Pengar som sedan delas ut till Sveriges alla idrottsföreningar och går till allt från ridläger till fotbollsturneringar och rullstolsbasket.

Pengarna kommer till största delen från Bingolotto, som faktiskt trots att deras glansdagar är passerade. Under de senaste 20 åren har de bidragit med i snitt 700 miljoner kronor varje år! Utöver det så tillkommer även de klassiska bingohallarna, den allt mer populära bilbingon och nu på senare tid även bingo på nätet som alla drar ett stort strå till stacken.

Förhoppningsvis så fortsätter bingon att sponsra vår svenska idrott så att vi kan fortsätta att vinna medaljer och framförallt ha väldigt mycket kul tillsammans!

Om skribenten:
Erik är en gammal bingolottsförsäljare som var lördag stod på torget och sålde lotter under sin barndom. Som ett littet hobbyprojekt har han lagt upp hemsidan Svensk Bingo för att upplysa om hur mycket gott bingon faktiskt gör och där kan du läsa mer om vilken bingo bonus som idrotten får och hur det kommer sig att bingo har blivit en så stor del av vår kultur.

Inga kommentarer: